Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Újraírják a Bibliát

2009. október 18. - szekularisfigyelo

Bár sokan elsőre viccnek vélték azt a hírt, hogy a Conservapedia kampányt indít a Biblia megfelelően konzervatív szellemű újraírására, a jelek szerint komolyan gondolják. A Conservapediát 2006-ben indította el egy gyermekeit iskolába nem engedő, az USA legjobb egyetemein végzett jogász, mert úgy látta, a Wikipedia túlontúl liberális és keresztényellenes. A mostani kezdeményezés célja, hogy helyreállítsák a Biblia eredeti szándékát és eltávolítsák belőle a liberális elhajlásokat, az evilágiságot és az elnőiesedést. A probléma ugyanis szerintük az, hogy a fordítások liberális egyetemek professzorai készítik, akik zömmel Obamára szavaztak, és akik politikai meggyőződése hatással van a fordításokra. A projekt teljesen nyitott és bárki tehet javaslatokat.
A "farizeusok" szót lecserélték "liberálisok"-ra, a "leány", aki keresztelő szent János előtt táncol, "csábító" lett, és a kezdeményező szerint a "pokol" szó korántsem fordul elő elég gyakran a szövegben. Szerintük az a vers, miszerint "Jézus pedig így könyörgött: Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek' (Lukács 23,34) törlendő, mert liberális szellemű utólagos betoldás. 
Egy bibliakutató mindenesetre azt javasolta, kellő humorral kezeljük a dolgot - mert ha komolyan vesszük a kezdeményezést, komolysággal ruházzuk fel.  

http://www.theglobeandmail.com/news/world/group-of-us-conservatives-rewrite-the-bible/article1319247/ 
http://www.conservapedia.com/Conservative_Bible_Project

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr121452575
süti beállítások módosítása