Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Életre nevelés az alaptantervben

2009. november 14. - szekularisfigyelo

A brit nemzeti alaptanterv részévé válik az életre nevelés, egy olyan óra, amit az iskolák eddig önkéntes alapon kínálhattak tanulóiknak. Az oktatás során a diákok életkoruknak megfelelően ismereteket sajátíthatnak el a mindennapi élet dolgairól, onnantól kezdve, mire való egy bankszámla, egészen a szexuális felvilágosításig. Ez utóbbi alól a szülők eddig bármilyen korú gyermekük felmentését kérhették - ha az iskola egyáltalán biztosított ilyen oktatást, mert eddig csak minimális ismeretek átadása volt kötelező a biológiaoktatás keretében. A mostantól kötelezően biztosítandó oktatás alól a szülők 15 éves korig mentethetik fel gyermeküket, aki így kénytelen némi megalapozott ismeretet szerezni például a fogamzásgátlásról, a családjogról vagy a homoszexualitás létezéséről. 
A szülők természetesen továbbra is meghatározhatják gyermekük vallási nevelését; továbbra sem tiltja nekik senki, hogy gyereküknek elmondják, mit ne tegyenek annak érdekében, hogy ne kárhozzanak el. 

http://www.guardian.co.uk/education/2009/nov/05/sex-education-lessons

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr701522900
süti beállítások módosítása