Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Gumicunami

2010. március 02. - szekularisfigyelo

A Fülöp-szigetek egészségügyi államtitkára megragadta a Valentin-napot arra, hogy a HIV-fertőzés megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet. Országszerte óvszereket osztattak a Bálint napi virágok mellé. Az államtitkár asszony ellen azóta is kampányolnak a katolikus püspökök, akik közölték, erkölcstelen, hogy a kormány az óvszerhasználatot szorgalmazza, Esperanza Cabral pedig rossz katolikus (már ha egyáltalán az), aki féllábbal már a pokolban van. 
Az államtitkár a helyi tévében közölte, hogy természetesen fél, hiszen az egyház nagy hatalommal bír és néha rosszindulatú, ő maga viszont nem szeret veszélyesen élni. Mégis kénytelen inkább veszélyesen élni, mintsem tétlenül nézni a HIV-fertőzöttek számának riasztó növekedését. Hozzátette, hogy a Fülöp-szigetek világi állam, nem teokrácia, mint az Irán, így bár fontos a püspökök véleménye, a kormánynak azt kell tennie, amit a lakosság egésze számára jónak lát. 

Egyes teológusi vélemények szerint egészségvédelmi céllal elvileg nem lenne ellentétes a katolicizmus tanaival az óvszerhasználat. Csak hát ez nem igazán derül az egyház e téren folytatott politikájából. 

http://www.secularism.org.uk/philippine-catholics-try-to-get.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr241801262
süti beállítások módosítása