Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kutyaharapást szőrivel

2010. április 24. - szekularisfigyelo

Az USA-ban egy keresztény közösség tagja lelki vezetője parancsára halálra éheztette tizenhat hónapos kisfiát, mert az nem volt hajlandó "ámen"-t mondani az asztali ima végén. A nőt a csapatjával együtt elítélték, de most feltételesen szabadlábra engedték - a feltétel az, hogy részt vesz egy vallási alapon működő rehabilitációs programban. 

http://freethinker.co.uk/2010/04/22/faith-based-treatment-ordered-for-christian-cult-mother-who-killed-her-son/

Szintén az USA-ban egy bíróság igazat adott annak az ateista elítéltnek, akit lecsukás helyett vallási alapon működő drogrehabilitációs programba küldtek, majd amikor próbálta átkérni magát egy nem imádkozós programba közölték vele, ilyen nincs és lecsukták annak ellenére, hogy amúgy részt vett a foglalkozásokon. A bíróság most megállapította, hogy büntetés-végrehajtás ezzel megsértette azt az alapelvet, hogy az állam nem részesítheti előnyben egyik vallást sem és úgy rendelkezett, nem lehet egy feltételesen szabadlábra helyezettet vallásalapú programokban való részvételre kényszeríteni. 
Az mondjuk nem egészen érthető, miből gondolja bárki is, hogy egy a hit erejére épülő program miért működne olyasvalakinél, aki az adott hitben nem hisz. 

http://freethinker.co.uk/2010/04/19/judge-backs-atheist-parolee-who-balked-at-a-religious-anti-drug-programme/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr91946477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása