Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kreacionista az egyetemen

2010. július 14. - szekularisfigyelo

Tiltakozik a zürichi műegyetem, a sanghaji európai egyetemi rangsor előkelő negyedik helyén található ETH szabadgondolkodó csoportja két fundamentalista protestáns lobbicsoport által szervezett vendégelőadások ellen. Az előadót ugyanis a Seattle-ben Discovery Institute néven működő kreacionista magánintézményből hívták, a vegyész előadásának fő tézise pedig az, hogy az ősrobbanás elmélete a keresztény teremtőisten létét igazolja (khm, miért is van az, hogy ezek a kreacionista előadók jellemzően nem a saját tudományterületükhöz tartozó témáról beszélnek?). A csoport felhívja a hangsúlyt, hogy a vegyész tézisei nélkülöznek minden tudományos alapot, és az ilyesfajta előadások rontják az egyetem tudományos hírét. Ezért azt követelik az egyetemi vezetéstől határolódjon el az előadástól, és a továbbiakban mellőzze az ilyesfajta rendezvényeket. 
A szervezők két előadást szerveztek, az első tele volt olyasfajta missziós kiszólásokkal, mint hogy naponta egy órát kell a Biblia tanulmányozásának szentelni, és az előadást követően jelentkezni lehetett egy "Alpha-Live" kurzusokra és egy személyes beszélgetésre az előadóval arról a témáról, "Hogyan találkozhatok személyesen Istennel?" 
 

www.frei-denken.ch/de/2010/07/freidenker-hochschulgruppe-fordert-stopp-von-missionarischen-veranstaltungen-an-der-eth-zuric/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr32152341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása