Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Tabudöntés

2010. július 26. - szekularisfigyelo

Németországban úgy 460 millió jut az egyházaknak az egyházadón és az egyházak által nyújtott oktatási és szociális szolgáltatásokért biztosított normatív finanszírozáson túlmenően. Ebből a hívők és nem hívők által egyaránt fizetett összegből fedezik például a keresztény püspökök, papok, lelkészek bérét. Ezeket az összeg mindeddig évről évre nőttek, az általános költségvetési megszorítások nem érintették őket. Több tartományban azonban felvetődött, hogy az egyházak is ki kell, hogy vegyék részüket az anyagi nehézségekből. Így Schleswig-Holstein az FDP konzervatív-szabadelvű párt frakcióvezetője a költségvetés 10-15%-os csökkentését szeretné érvényesíteni. Az egyházakkal való egyeztetésre a nyári szünet után kerül majd sor. Alsó-Szászországi kollégái is hasonló lépest fontolnak, és Saarland tartomány zöld pártjának vezetője, valamint Brandenburg baloldali pártja is úgy gondolják, felül kell vizsgálni ezeket a juttatásokat. 

www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,708309,00.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr282175192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása