Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Lélekgyógyász helyett lelkész

2010. augusztus 16. - szekularisfigyelo

Számos esetben pszichológus helyett fundamentalista keresztény térítőhöz küldték azokat az amerikai katonákat, akik a harctéren vagy hazatérésüket követően otthon mentális problémáikra kerestek segítséget. Nem egyedi esetekről van szó, ezért tiltakozó levelet küldött a Military Religious Freedom Foundation a hadügyminiszternek, Robert Gatesnek. A szakképzett pszichológusok hiánya miatt úgy tűnik, a katonaság egyre gyakrabban használja a katonai lelkészeket pszichológusi feladatokra, akik azonban nem rendelkeznek mentálhigiénés szakképesítéssel, így a katonák kezelés nélkül maradnak. Kezelés helyett a lelkészek a vallásos hitet ajánlották, ami a legkedvezőbb esetben is csak átmenetileg enyhítette a tüneteket, rosszabb esetben viszont eltántorította a betegeket attól, hogy újból próbáljanak segítséget találni mentális problémáikra. 

freethinker.co.uk/2010/08/12/us-soldiers-needing-treatment-get-a-dose-of-christian-fundamentalism-instead/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr112222314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása