Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Versenytorzító egyházak?

2010. szeptember 27. - szekularisfigyelo

Miután az előző illetékes EU-biztos, Neelie Kroes (állítólag olasz és vatikáni nyomásra) évekig sikeresen jegelte a kereseteket, utóda, Joaquín Almunia a sokadik panasz nyomán most mégiscsak kénytelen foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy az olasz adókedvezmények vajon torzítják-e a piaci versenyt és ezzel uniós szabályokba ütköznek-e. Arról van szó ugyanis, hogy az olasz egyházak, illetve szervezeteik nem fizetnek ingatlanadót és 50%-os kedvezményt kapnak a társasági adóból. Nem éppen régi előjogról van szó: Silvio Berlusconi akkori kormányfő adományozta nekik az adómentességet 2005-ös választási kampánya során. Uniós nyomásra 2006-ban Romano Prodi valamelyest pontosított a szabályozáson és az ingatlanadó alóli mentességet a "nem teljes egészében kereskedelmi" tevékenységekre korlátozta. Ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a kórházak, magániskolák, fizetős szálláshelyek és egyéb pénzért nyújtott szolgáltatásoknak otthont adó épületek és szolgáltatások után is adómentességre tartanak igényt az épületben található kápolnára hivatkozva. 
Az állami támogatás ténye aligha megkérdőjelezhető, az épületadó alóli mentesség 100.000 ingatlant érint, és a szolgáltatások utáni bevételből elért évi két milliárd eurónyi (azaz 565 milliárd forintnyi) tiszta jövedelem után nem fizetnek társasági adót. 

www.repubblica.it/esteri/2010/09/24/news/ue_ici_chiesa-7373099/
via: www.uaar.it

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr72321183

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: visit here 2018.01.02. 06:54:05

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása