Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Támogatásbajnok

2010. november 14. - szekularisfigyelo

Az EU egyik nagy pénzújraelosztó rendszere a mezőgazdasági támogatások. Ezek haszonélvezői nem a föld művelői, hanem azok tulajdonosai, és mivel általában a birtok mérete alapján számítják a támogatásokat, a nagyok járnak jól. Ausztriában a legnagyobb kedvezményezett a katolikus egyház. Évi 4 millió euró jut a 15 legnagyobb egyházi földbirtokosnak, köztük a melki apátságnak, és több, mint 600 000 euró jutott egy olyan rendnek is, amelynek tagjai nemrég szexuális bűncselekmények miatt kerültek a hírekbe. 
Közben azonban lekerültek az adatok az internetről: az EU luxemburgi bírósága ugyanis épp a napokban döntött arról, hogy a támogatás kedvezményezettjeinek adatai nem tehetők csak úgy közzé, az osztrák mezőgazdasági miniszter pedig pillanatok alatt reagált és elérhetetlenné tette az adatokat. Holott a mezőgazdasági vállalkozások 57%-a kevesebb, mint évi 10.000 euró támogatást kap - őket nem zavarta különösebben a nevük közzététele. 

www.ots.at/presseaussendung/OTS_20101109_OTS0282/geheimer-eu-subventionskaiser-kirche-millionenschwere-agrarfoerderungen
brightsblog.wordpress.com/2010/11/11/agrarsubventionen-fur-die-kirche/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr772442704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása