Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Apátlan gyermek

2010. december 04. - szekularisfigyelo

A vallási törvények sajnos nem ismerik a DNS-vizsgálatot - ezt a mindentudó isten valahogy elfelejtette megelőlegezni annak idején, amikor az Ószövetséget írta. Ennek következtében Izraelben több ezer gyereknek nincsen apja. Ezen most egy szülőpár próbál változtatni. A világi Izrael családjogi törvénye ugyanis átvette a vallási jog azon előírását, hogy egy nő a válást követő 90 napig nem mehet újból férjhez, és ezzel összefüggésben a válást követő 300 napjáig született gyerek apjának csak a férj anyakönyvezhető. A pár - és a gyerek -pechjére egy kicsit gyorsan is jött a gyerek, ráadásul a terhesség 36. hetében született. De hiába igazolták az orvosok, hogy a gyerek rendes születési időpontja a válást követő 320. napon lett volna, hiába tudják DNS-vizsgálattal bizonyítani az apaságot, a vallási alapon hozott törvény mindezt nem ismeri el. Így a szülők aközött választhattak, hogy a volt férj nevére kerüljön-e a gyerek, vagy üresen marad az "apa" rubrika. A gyerek most törvényesen apátlan fattyú, az apa meg törvénytelen apa, aki a gyerekorvoshoz sem viheti el saját gyerekét. 
A családtámogatások szempontjából azonban már számít az élettársi kapcsolat: az egyedülálló szülőknek járó támogatásokat az anya nem kapja meg. 

www.jpost.com/Israel/Article.aspx

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr522491974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása