Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Amikor a pap beleköp a levesbe

2010. december 06. - szekularisfigyelo

Adott egy kétszázfős, üresen álló étterem Németországban, egy önkormányzat tulajdonában. Bérlőnek jelentkezik egy fiatal kora ellenére látványos karriert befutott szakács, aki új életet lehelne a műintézménybe. Elvileg mindenki boldog, beleértve a kereszténydemokrata önkormányzati képviselők. A helyi katolikus pap azonban keresztbe tett: Mivel maga az épület az egyházé, a helyi papnak is hozzá kell járulnia a bérleti szerződéshez. Ő azonban erre nem hajlandó: a vendéglátóipari egységhez ugyanis szolgálati lakás is tartozik. A fiatal séfnek pedig barátnője van, aki szintén szakács és szintén az étteremben dolgozna majd, a pap pedig attól tart, hogy a szolgálati lakást esetleg mindketten használnák, általa nem jóváhagyható célokra. A szakácsnak eddig nem volt baja az egyházzal, sőt, ministránsfiú is volt. Már többféle megoldás is felmerült, és a szakács most azzal próbálja meggyőzni a papot, hogy nem tart igényt szolgálati lakásra, és az öltözőből kirakja a kanapét. 

www.oberpfalznetz.de/zeitung/2569409-100-pfarrer_spuckt_koch_in_die_suppe,1,0.html#top
brightsblog.wordpress.com/2010/11/28/mittelalter-in-der-oberpfalz/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr42491952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása