Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A svéd modell

2011. január 02. - szekularisfigyelo

Svédország nemrég fundamentalista merénylet áldozata lett. A svéd miniszterelnök, Fredrik Reinfeldt karácsonyi beszédében kifejtette, a merénylők a svéd társadalmat vették célba, és gyűlöletük a szabadság és a nyitottság ellen irányul. A támadást vallásiasdfasdf  indítéka a jelek szerint vallási volt, és a miniszterelnök szerint nem könnyű megérteni egy olyan szekuláris ország működését, mint amilyen Svédország. A támadók a vallásra hivatkozva gondolják úgy, hogy másokat fenyegetnek, de Svédország nem így működik. Svédország multikulturális társadalom, amelyben a vallások egymás mellett léteznek, egyik sem fontosabb a másiknál, és az ateisták meggyőződését is ugyanúgy tisztelik. A miniszterelnök kiemelte, hogy a svéd muszlimok egyöntetűen és határozottan elutasították a terrortámadást, ami a svéd társadalom egységét mutatja abban, hogy együtt megvédjék a „társadalmi szerződést”, ami azt jelenti, hogy mindenki csak úgy élvezheti a társadalom nyitottságának és a szabadság előnyeit, hogy ezeket közben a többieknek is biztosítja.

http://www.secularism.org.uk/swedish-prime-minister-says-fund.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr912551836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása