Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ismerkedési tippek

2011. február 15. - szekularisfigyelo

Egy kis pihentagyú bulvár:

Az internetes társkeresők töménytelen adattal rendelkeznek a társkeresési szokásokról, és az OK Cupid elnevezésű portál ezeket vizsgálgatja is, hogy mindenféle komolyabb és komolytalanabb következtetéseket vonjon le. Most épp azt vizsgálták, milyen korrelációk (egybeesések, nem okozati összefüggések) állnak fenn a különböző kérdésekre adott válaszok között, és arról készítettek összeállítást, milyen az ismerkedéskor is feltehető kérdésekre adott válaszokból mire lehet következtetni.
Szóval a lényeg: ha azt akarod megtudni, hogy a potenciális partnered vallásos-e, akkor ezt kell kérdezned:

-Idegesítenek a helyesírási hibák?

Ha az illető nemmel válaszol, akkor legalább kétszer olyan valószínű, hogy legalább valamennyire vallásos, mint az, hogy nem vallásos.

Megvizsgálták azt is, összefügg-e a vallásosság az íráskészséggel, és azt állapították meg, hogy igen - minden irányzatban azoknak a legjobb az íráskészsége, akik nem veszik túlságosan komolyan a vallásukat. Az agnosztikusoknál és ateistáknál épp fordítva van: aki határozott, annak jobb az íráskészsége.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Említettem, hogy az OK Cupid csak egybeeséseket vizsgál, de ez az íráskészség-dolog egybecseng azzal a vizsgálattal, amely azt állapította meg, hogy a fundamentalista keresztényeknek gyengébbek a szövegértési készségeik.

blog.okcupid.com/index.php/the-best-questions-for-first-dates/
via: epiphenom.fieldofscience.com/2011/02/grammar-nazi-then-youre-probably.html
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr242656951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása