Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

És még egy kis matek

2011. május 11. - szekularisfigyelo

A svájci szabadgondolkodók megnézték Sankt Gallen kanton katolikus egyházának 2010. évi számadását. Az egyház bevétele 36 millió frank volt, aminek a 44%-a a társasági adóból származik: míg a magánszemélyek csak akkor fizetnek egyházadót (ezt az állam szedi be az egyházak számára, a normál adón felül), ha valamely nagy egyház tagja, a vállalkozások kötelezően fizetnek egyházadót a kantonban (akkor is, ha a cég tulajdonosa nem tagja felekezetnek, vagy egy olyan felekezethez tartozik, amely számára nem szed be adót).
A kiadások 9%-át fordította az egyház szociális és jótékony célokra, de ebben a térítési tevékenységek is benne vannak.- Mindez persze azért érdekes, mert az egyház azzal szereti kapacitálni a már nem igazán hívőket az egyház kötelékeiben maradásra, hogy olyan kiterjedt a szociális tevékenysége, hogy azt az állam alig tudná pótolni.

http://www.frei-denken.ch/de/2011/04/kath-sg-uber-80-der-einnahmen-aus-allgemeinen-steuern-gehen-in-den-erhalt-der-eigenen-strukturen/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr272888586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása