Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Osztrák közmédia

2011. július 18. - szekularisfigyelo

Ausztriában nem csak a múzeumoknak, a kulturális intézeteknek és a tudományoknak van éjszakája, hanem az egyházaknak is. És ebben vastagon benne van az elméletileg közszolgálati és ezért elméletileg a felekezetekkel szemben semleges média, az ORF is. Az egyházak eme szponzorációja miatt „A vallás magánügy” kezdeményezés az ügyészhez fordult és megkérte, vizsgálja meg, mindez jogszerű-e, illetve nem követtek-e el hivatali visszaélést. Az egyházi képviselők a nyilvánosság előtt maguk is kiemelik a rendezvény hittérítő jellegét.
Felkérték az állami számvevőszéket is, vizsgálják meg az egyházi missziós és marketingtevékenységnek nyújtott tevékenységhez nyújtott állami támogatást és tegyék közzé, mennyit fordított a közmédia erre a célra, ha már úgyis vizsgálódni mennek a közmédiához, mert annak még nem sikerült megvalósítani mindazt, amit a számvevőszék még 2009-ben kért a megfelelő gazdálkodás érdekében.

Az osztrák médiatanács közönségtanácsában egyébként törvény biztosítja, hogy minden bejegyzett felekezet képviseltetheti magát, és a katolikus egyház a média alapítói tanácsában is képviselteti magát.

http://www.konfessionsfrei.at/?p=1350
http://www.konfessionsfrei.at/?p=1345

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr983064532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása