Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Egészségtelen életmód

2011. október 01. - szekularisfigyelo

Magyarországon is beszámolt a média olyan esetekről, amikor gyerekek haltak meg azért, mert a szüleik nem voltak hajlandóak orvoshoz vinni őket, és imával próbálták őket gyógyítani. Ausztriában azért kellett egy szülőpárnak bíróság elé állnia, mert veleszületett immunbetegségben szenvedő gyermeküket csak homeopátiával engedték gyógyítani. Sikertelenül, a gyerek két és fél éves korában meghalt.
A szülők azzal védekeztek, hogy az ugyanabban a betegségben szenvedő másik két gyereküket sem tudta megmenteni az orvostudomány – közülük a kisebbik 1996-ban, tizenöt évvel ezelőtt halt meg. A harmadik gyerek majdnem csontvelő-átültetésen esett volna át, de a szülők még a kezelés előtt hazavitték őt, mert megijedtek . Arra utasították a háziorvost, csak homeopátiás szerekkel kezelje a gyereket, aki az egyre elharapózó fertőzések ellen nem kapott antibiotikumokat, és még akkor sem került kórházba, amikor indokolt lett volna. Az orvosszakértők szerint a gyerek csontvelőátültetés segítségével 80-95%-os valószínűséggel felépülhetett volna. Ehelyett végül alultápláltan meghalt szepszisben.
A szülők egy év felfüggesztettet kaptak, és a háziorvost is elítélték, mert köteles lett volna kórházba utalni a gyereket, amikor látta, hogy az otthoni ápolás nem segít rajta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr683258991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása