Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A Télapó üzeni

2011. december 07. - szekularisfigyelo
Az Amerikai Humanisták Szervezete újabb plakátkampányt indított, amelyen ezúttal a Télapó hívja fel a figyelmet arra, hogy az ateistákkal szembeni előítélet csúnya dolog. A plakátokat elsősorban ott igyekeztek kihelyezni, ahol a közelmúltban atrocitások érték valakit, amiért kiállt az állam vallási semlegessége ellen. Igaz, ez nem mindenhol sikerült, ugyanis egy ilyen feliratú plakát egyes plakáttársaságoknak túl merész, és nem vállalják a kihelyezést.
Olyannyira, hogy egy egyház plakátján szereplő félreérthető szöveget sem hajlandóak kihelyezni, amikor egy ateista egyesület a megrendelő: az ohioi McElroy Church of Christ a következő szöveggel toborzott tagokat: „There is no God. Don’t believe everything you hear. www.mrccgrace.com”. A plakáttal kissé váratlan publicitást szerzett magának az egyház, és valahogy az ohioi ateistáknak is jutott érdeklődő a kampány nyomán. Ezért úgy gondolták, újrahasznosítanák a szöveget saját plakátokon. Hónapokkal ezelőtt kötöttek szerződést, egyeztettek többször is a plakáttársasággal, megtervezték a plakátot és azt is elküldték a plakáttársaságnak. Egy hete azonban a plakáttársaság felmondta a szerződést, mert a cég vezetősége és annak jogásza úgy gondolja, a plakátot sokakat felháborít majd és emiatt káros a cég hírnevére nézve. A cég mindig is fenntartotta a jogát, hogy ne tegyen közzé olyan hirdetéseket, amelyeket obszcénnek, feleslegesen sértőnek vagy a helyi közösség érdekeivel ellentétesnek tart.
Mondom, ebben az a szép, hogy egyháztól ugyanezt a szöveget hasonló dizájnnal csont nélkül elfogadtak…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr673446944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása