Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Nicsak, mit kapott a gyerek

2011. december 14. - szekularisfigyelo

A skót felföld tanácsa mind a 183 általános iskolája tanulóinak cd-t osztogatott. A cd elsőre ártalmatlan ádventi naptárnak tűnik, az ablakocskák mögül azonban erősen vallásos üzenetek bújnak meg, és nem igényelt volna sok utánajárást kideríteni, hogy a 450 ezer (!) cd-t felajánló csoport, a JAM Trust egy térítésben aktív fundamentalista keresztény szervezet, amely az amerikai kreacionista Answers in Genesis csoport kiadványát ajánlotta fel.
Olyan üzenetek szerepelnek a cd-n, hogy „Amikor Isten megteremtette a világot, a világ más volt, mint most – minden jó volt. Az első férfinak és nőnek azt mondta, a kert minden fájának gyümölcseit ehetik, egyet kivéve. De ők nem hallgattak rá és arról a fáról ettek. Ekkor fordultak rosszra a dolgok, és a halál jött a világba.” A december 18-i üzenet imára buzdítja a gyerekeket, azzal a tanáccsal, hogy „ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik a zsinagógában és az utcán imádkoznak, hogy lássák őket.” Másnap pedig figyelmeztetik a gyerekeket, hogy „Isten a fény, aki elől semmit nem rejthetünk el. Ő ismeri szívünk titkait.”
A cd-t általános iskolásoknak osztogatták, a szülők meg most nekiláthatnak magyarázni a gyerekeiknek az „ádventi naptár” hat-tíz éves gyerekek számára nem feltétlenül érthető üzeneteit. A tanács mindössze annyit ismert el, hogy lehetőséget kellett volna biztosítani az ajándék elutasítására – nem gondolva arra, hogy a szülőknek akkor meg azt kellett volna elmagyarázniuk a gyerekeiknek, ők miért nem kapnak cd-t…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr653452897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása