Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A tudás nem elég

2012. január 30. - szekularisfigyelo

Nem elég eleget tudni az evolúciós elméletről ahhoz, hogy elfogadjuk - derült ki egy kutatásból. Persze már az is gyanússá kellene, hogy tegyen, hogy sok természettudós is képes (persze elsősorban nem saját területén) bődületés baromságokat terjeszteni (l. még Magyarországon a nyelvünkkel kapcsolatban), de az USA-ban számos leendő biológus sem tud megbékélni az evolúcióelmélettel. Kutatók most az egyszerűség kedvéért dél-koreai egyetemistákat kérdeztek ki (ott egyaránt vannak fundamentalista keresztény és vallástalan hallgatók, a tantervek pedig erősen szabályozottak, így elméletileg mindenki ugyanazzal a tudásanyaggal rendelkezik). Először azt kérdezték a kutatók, ki hogyan viszonyul az evolócióelmélethez, majd azt vizsgálták, milyen részletesen ismerik a hallgatók, és "igaznak érzik-e" ezeket a részleteket. Arra a következtetésre jutottak, sem a vallási hovatartozás, sem a felhalmozott ismeretanyag nem határozza meg az elmélethez való viszonyulást, hanem az, hogy az egyes állításokat érzelmileg is el tudják-e fogadni igaznak. 

http://www.sueddeutsche.de/wissen/biologie-mit-bauchgefuehl-gegen-die-evolutionstheorie-1.1265019
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr953964508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása