Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kis sikerek

2012. január 31. - szekularisfigyelo

Sikerrel jártak a brit humanista szervezetek: az államilag finanszírozott egyházi iskolákban kreacionizmust nem lehet tanítani, ehelyett kötelező a tudományos konszenzushoz igazítani a tanterveket. Ezen túlmenően kötelesek biztosatani, hogy hittan helyett a gyerekek a helyi vallástörténeti tanterv szerint tanuljanak, ha a szülők azt kérik. Megvétózható a nem egyházi magániskolák egyháziasítása, és minden iskola köteles a demokrácia, a jogállamiság, a kölcsönös elfogadás és az esélyegyenlőség elveit képviselni. Az egyetlen vátlozás, hgoy a szülőknek joguk van megfosztani gyerekekiket a szexuális felvilágosítástól.
http://www.humanism.org.uk/news/view/972

Nyugodtan zajlott Würzburg város forradalmi újévi ünnepsége: forradalmi attól volt, hogy a főpolgármester úgy döntött, 50 év után szakít azzal a hagyománnyal, hogy a katolikus püspök mondja az ünnepi beszédet. Bár nem volt ettől boldog, és mezei résztvevőként derogált neki részt venni az ünnepségen, a püspök tudomásul vette, hogy helyette az egyetem volt elnöke mond beszédet. Utóbbi békülékenyen abszolválta a feladatot: azon anekdotázott, hogy édesanyja, aki papnak szánta őt, mit szólt volna ehhez: egyrészt boldog lenne, hogy olyan messzire jutott, hogy a püspök helyére került, másrészt fel lenne háborodva, hogy a püspök helyét veszi el. Egyetlen néni lóbált tacepaót, őt többször megkérdék, csomagolja össze, így aztán a néni inkább lehúzott.
http://www.mainpost.de/regional/wuerzburg/Neujahrsempfang-in-Wuerzburg-Nur-ein-Transparent-und-viel-Applaus;art735,6557327, via www.hpd.de

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr423964515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása