Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Blaszfémia-törvény itthon

2012. május 09. - szekularisfigyelo

 

Két közismert jobbikos képviselő, Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva Gyula „humorosnak” szánt indítványt nyújtott be arról, szerintük mi mindent kellene büntetni, és felsorolásukból az istentagadás sem maradt ki. Az ezzel kapcsolatos ellentmondásokat az Egyenlítő Blog ki is vesézi (köszönöm a linket), ott olvashattok arról, hogy bizony a Jobbikos sámánok is bajba kerülhetnek, és kérdés, mi lesz azokkal, akik istenmentes esküt tesznek. Utóbbiak mellesleg akár hívők is lehetnek, hiszen van, aki éppen hite miatt nem szeretné Isten nevét hiába a szájára venni. De hát, amint a blog is írja, a Jobbiknak máskor is sikerült kissé ellentmondásosnak lennie, pl. amikor biszexualitása okán Faludy Györgyöt akarják kivetetni az alaptantervből – és a leszbikus Tormay Cécile-lel helyettesíteni…
Hanem van a cikkben egy érdekes Tárki-statisztika a 17-31 éves, pártszimpátiával rendelkező fiatalok hitbéli megoszlása: a nem hívők ugyanis a Jobbiknál és az LMP-szimpatizánsok között vannak a legtöbben (41, ill. 39%-kal), viszont a Fidesz-KDNP-nél sincsenek sokkal kevesebben (37%). A legkevesebb hitetlen az MSZP követői között található (30%). Az egyházuk tanításait követők 6-6%-os arányban képviseltetik magukat az MSZP-sek és a Jobbikosok között, és a Fidesz-nél sincsenek többen (7%, LMP: 4%). A maguk módján vallásosak teszik ki a Fidesz és a Jobbik követőinek közel felét (47, ill. 49%), az MSZP-seknél 57%-nyian, míg az LMP-seknél 41%-nyian vannak. Viszont az MP-sek 14%-a nem tudja (vagy nem mondja meg?), hogy vallásos-e.
Szóval a Fidesz fiatal követőinek 37%-ától távol álló álláspontot érvényesít egyházpolitikájában, magyarán mintha bizonyos tekintetben kissé maga alatt vágná a fát, nem?

 

http://egyenlito.blog.hu/2012/05/09/a_melegek_utan_az_ateistakat_buntetne_a_jobbik

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr114498927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása