Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hittan, ha akarod, ha nem

2012. június 03. - szekularisfigyelo

Iskolaátadások nemcsak nálunk vannak. A wesztfáliai Versmoldban iskolaösszevonások következtében a jövő évtől csak egyházi középiskola lesz – a húszezres lakosságú város kétezer tanulójának nincs más választása, mint a Keresztény Ifjúsági Falu című szervezet intézményeinek valamelyikébe járjon. A helyzet hasonló, mint nálunk: az intézményeket közpénzekből finanszírozzák, ám vallásszabadság nincs, mert az iskola megköveteli a hittételek betartását. A szervezet kollégiumaiban kötelező például az étkezés előtti közös imán való részvétel – felírják azt, aki csak az ima után érkezik az ebédlőbe. A szervezet iskoláiban kötelező a hittan, és még a vallási tekintetben nagykorúnak számító diákok számára sincsen alternatíva, és az üzemeltető közölte, hogy ezen akkor sem változtat, amikor nem lesz szekuláris iskola a városban. Ami értelemszerűen alaptörvény-ellenes, hiszen sérti a vallásszabadságot.
A diákok tiltakoznak, élükön a diákönkormányzat vezetőjével, aki amúgy katolikus, és egy ideig a kollégium vendégszeretetét is élvezte és pontosan ismeri a kötöttségeket.

http://hpd.de/node/13464

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr664560363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása