Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Van remény az USA-nak

2012. július 10. - szekularisfigyelo

Egyre jobban bíznak az amerikaiak az ateistákban: A Gallup közvéleménykutató szerint az USA lakosságának immár több mitn a fele tartja az ateistákat elvben alkalmasnak arra, hogy politikai sarzsit kapjanak: a megkérdezettek 54% -a úgy nyilatkozott, egy ateista is lehet alkalams arra, hogy államelnökként vezesse az országot. Bár az ateisták ezzel még mindig a legkevsébé elfogadott csoportot képezik, öt év alatt így is 9 százalékponttal nőtt az elfogadottságuk, sőt, 1958-ban még a megkérdezettek 82%-a gondolta úgy, egy ateista alkalmatlan az ország vezetésére.

http://www.psychologytoday.com/blog/our-humanity-naturally/201206/atheist-acceptability-the-rise-in-america
via: http://richarddawkins.net/articles/646373-atheist-acceptability-on-the-rise-in-america

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr604635877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása