Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Veszély a gyerekszobában

2012. szeptember 07. - szekularisfigyelo

Pontosabban: Károsak Noé bárkájának a gyerekeknek való ábrázolásai a kreacionizmus szempontjából a kreacionizmus egyik főatyaúristene, Ken Ham szerint. Az Answers in Genesis című honlapján Ham kifejtette, a bárkát fürdőkádba való, állatpárokkal teletömött és felül kilógó zsiráfnyakkal ábrázoló színes rajzok nem elég realisztikusak, azaz komoly valóságábrázolás helyett mesekelléknek mutatják be a bárkát. Ham szerint a szekulárisok azzal vádolják a kreacionistákat, hogy mesékben hiszen (milyen igaz – tehetjük hozzá), és ha a kreacionisták maguk is ilyennek ábrázolják a bárkát, csak megerősítik ezt a hiedelmet, ami spirituális szempontból veszélyes a gyerekekre nézve. Ehelyett rendes tengerjárónak kell bemutatni a hajót, amely minden szárazföldi állatnak helyet biztosított a Bibliában pontosan leírt méretével. Ham ezeket meg is adja: a bárka 510 láb (155,4 méter) hosszú, 85 láb (26 méter) széles és 51 láb (15,5 méter) magas volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr744747562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása