Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Tiltott sírkő

2012. december 03. - szekularisfigyelo

Németországban meghalt egy kilencéves gyerek. Lelkes focirajongó volt, valóra is vált nagy álma: fél évvel halála előtt kedvenc klubjának focistái meglátogatták őt a kórházba. A fiú, aki tisztában volt azzal, hogy agydaganatából nem fog meggyógyulni, azt kérte, sírkövére kedvenc klubjának a logója kerüljön.
Csakhogy a temetőt az egyház felügyeli (Németországban kötelező a temetőbe való temetkezés, aki nem erre vágyik, Svájcba viteti hamvait). Az meg a házirendre mutatva közölte, csak keresztény jelképek kerülhetnek a sírkövekre.

http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/jens-pascal-kirche-verbietet-bvb-grabstein-fuer-toten-neunjaehrigen-a-866779.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr714943971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása