Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Britek bíróság előtt

2012. december 08. - szekularisfigyelo

Pert vesztett a leedsi katolikus egyházmegye örökbeadásra szakosodott alapítványa.

Az illetékes brit bíróság ítélete értelmében munkájuk során a polgárok egyenlőségét szavatoló törvényeket nekik is figyelembe kell venniük, és az általuk kínált közhasznú szolgáltatást ezek figyelembe vételével kell végezniük. Konkrétan: nem utasíthatják vissza az örökbefogadásra jelentkező azonos nemű párokat, hanem amennyiben az egyéb feltételek adottak, hozzájuk is ki kell közvetíteniük szülői gondoskodásra váró gyerekeket. Pontosabban: persze tehetnek különbséget, de nem az adófizetők terhére – ez a közhasznú státusz elvesztésével jár.

http://freethinker.co.uk/2012/11/03/catholic-adoption-agency-is-told-that-it-cannot-snub-gay-couple/

Pert vesztett egy magát vallási érzéseiben megsértve érző helyettes szerkesztő, mert az inkriminált félmondat a bíróság szerint nem volt sértő szándékú. Készült ugyanis a brit The Times című nagymúltú lapnál egy háttércikk a katolikus egyházon belüli gyermekbántalmazásokról, illetve a jelenlegi pápának a korábbi munkakörében játszott szerepéről. A cikkterv „Pope” („pápa”) néven futott, és a lapzárta szorításában a cikket hiányoló egyik kolléga átkiabált az irodán, hogy „Can anybody tell me what's happening to the f*** pope?” (kb. „Tudja valaki, mi van azzal a kurva pápával?”). A bíróság megállapította, hogy a mondat nem a pápára, hanem a cikkre vonatkozott, címzettje pedig nem a magát megsértve érző kolléga volt.

http://www.secularism.org.uk/news/2012/11/no-religious-harassment-at-the-times-rules-tribunal

Közben széles körű kampányt indítottak az „érzékenység-ipar” ellen, illetve egy azt lehetővé tévő jogszabály ellen Mr Bean, azaz Rowan Atkinson vezetésével, amelyhez egyaránt csatlakozott a National Secular Society és a Christian Institute. A szerintük eltörlendő 1986-os rendelkezés ugyanis önmaga paródiájává vált, mert lehetővé tette, hogy a legabszurdabb indokokkal véleményüket nyilvánító embereket csukjanak le, mint azt a fiatalt, aki egy tüntetésen azt állította tacepaoján, hogy a szcientológia szekta, vagy az, aki megkérdőjelezni merészelt egy rendőrségi ló heteroszexuális irányultságát, nem beszélve azokról a homoszexuális ellentüntetőkről, akik „megsértettek” egy iszlamista felvonulást azzal, hogy tiltakoztak a homoszexuálisok üldözése ellen.

http://www.heise.de/tp/artikel/37/37866/1.html via www.brightsblog.wordpress.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr454944064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása