Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Bázisdemokrácia és egyházi iskola

2012. december 13. - szekularisfigyelo

A felsőoktatási férőhelyek ötödére való csökkentése ellenére már nemcsak a (Kövér László házelnök szerint az ügyben nem is értintett) egyetemistákc tüntetnek, hanem a középiskolások is. Kivéve, ha egyházi iskolában járnak - a pécsi Nagy Lajos ciszterci gimnáziuma - Persze abban az iskolaigazgatónak alighanem igaza van, hogy nekik nincs miért aggódniuk, mert az Isten, illetve a kormány irgalma őket megsegíti: ehhez elég azt a tízezer férőhelyet elsősorban egyházi egyetemekre osztani, ezek ugyanis megfelelő egyházi kötődést követelhetnek meg a hozzájuk jelentkezőktől, így hamarosan az egyházi középiskola szavatolhatja az ingyenes továbbtanulási lehetőséget.

De lássuk a gimnázium utasítását, ahogyan a Galamuson megjelent:

„Kedves diákok!
A megváltozott felsőoktatási keretszámok miatt, holnapra szervezett országos diák demonstráció ügyében az iskolavezetés a következő döntést hozta. A bizonytalan helyzetben az Isteni bölcsességbe vetett hit és bizalom adhat segítséget, ezért a holnapi első órában a 11-12. évfolyam diákjai szentmisén vesznek részt az 1. órát tartó tanáraikkal és itt ajánlhatják sorsukat, jövőjüket Isten irgalmába. Tegyék ezt annak biztos tudatában, hogy ezzel a lehető legtöbbet tehetik ebben a helyzetben. Az alsóbb évfolyam diákjait ez még nem érinti, ezért számukra az 1. órával kezdődik a holnapi nap, a 11-12. évfolyamnak a mise után órarend szerinti tanítás lesz.”

http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=180555:sztrajk-ima&catid=79:kiemelt-hirek&Itemid=115

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr454964035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása