Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Tudomány a kocsmában

2013. február 15. - szekularisfigyelo

Miközben elég riasztó híreket olvasni arról, hogyan is viszonyulnak az amerikaiak a tudományhoz, azért ellentétes folyamatok is megfigyelhetők. Egyre népszerűbbek ugyanis a kávézókban, kocsmákban tartott tudománynépszerűsítő esték, amelyeken a helyi oktatási és kutatási intézményekben dolgozó szakemberek tartanak előadást szakterületükről. A mozgalom Nagy-Britanniában indult Cafe scientifique néven, de Pakisztánban vagy Belgiumban is vannak ilyen rendezvények. Általában előadással indul az est, amelyet egy kis szünet követ (hogy után lehessen tölteni a söröspoharat), majd kérdéssel és beszélgetéssel folytatódik.
Persze megvan a dolognak a kockázata is, hiszen nem minden tudós egyben jó előadó, pláne ha a témában járatlan hallgatóságról van szó.

http://www.reuters.com/article/2013/01/30/us-usa-science-cafes-idUSBRE90T0WR20130130

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr485071833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása