Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Jézus mindenkit szeret

2013. március 01. - szekularisfigyelo

Az USA börtöneiben szeretik használni a vallást rehabilitációs célokra, de ez azért nem olyan egyszerű egy új, kis mintán végzett kutatás szerint, mert a vallás nemhogy visszatartaná vagy bűnbánatra sarkallná az elkövetőket, hanem ellenkezőleg, igazolást is találnak benne viselkedésükre - nagyjából a viccbeli biciklitolvaj mintájára, aki ezt mondta: „Kiskoromban bicikliért imádkoztam. Aztán rájöttem, hogy ez nem így működik, loptam egy biciklit és bűnbánatért esedeztem.”
A 48 megvizsgált elkövető majdnem mindegyike hívő keresztény volt. Ketten is úgy fogalmaztak, a pokol itt és most van, és nincsen kárhozat. Egyikőjük mindig imádkozik egyet, mielőtt portyára megy, hogy jóban legyen Jézussal, mert szerinte ha bűnbocsánatot kérsz, Jézusnak meg kell bocsátania. Egy másik szerint Jézus tudja, hogy csak a körülmények kényszerítik a bűnözői életmódra, ezért ennek nincsen jelentősége. Sőt, „rossz” emberek ellen irányuló bűncselekmények mármár felmagasztosulnak, mert ezeken keresztül Jézus bünteti a gonoszokat.

Tanulságként levonták, hogy a börtönlelkészeteknek komplex személyiségfejlesztési programra kellene vállalkozniuk, mert a vallás önmagában nem tart vissza a bűncselekmények elkövetésétől.

http://www.vancouversun.com/news/national/study+raises+questions+about+religion+deterrent+against/7981683/story.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr715099878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása