Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szégyenpad

2013. március 17. - szekularisfigyelo

Mit gondoltok, kik kaptak március 15-e alkalmából kitüntetést? Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozat) jutott bizonyos Kothencz Jánosnak, a Szeged-Csanád Egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatójának, akinek a nevét alig pár hete olvashattátok itt más összefüggésben: ő az alapítója és módszertani guruja (KÁSZPEM címmel márkavédett módszert kínál felnőttképzés keretében a családból kiemelt gyerekekkel foglalkozó szakembereknek – a módszer elnevezésében K=Kothencz) annak az Ágota Alapítványnak, amelyet azzal bíztak meg, hogy a tavalyi abortuszellenes kampány anyagait újrahasznosítása, amihez 25 millió forintnyi állami támogatást is adott az állam. A nevét bejegyzett márkanévként viselő alapítvány célja amúgy, hogy a családból kiemelt gyerekeket megtérítse, és ehhez honlapja szerint széles körű együttműködési rendszert alakított ki különböző katolikus és egyéb szervezetekkel, persze különösen szoros az együttműködés a szegedi egyházmegyével, de támogatja őket a Renovabis elnevezésű német egyesület, amelyet a német püspöki kar a közép-kelet-európai egyházak megsegítésére hozott létre.
No de maradjunk a kitüntetéseknél: 14 egyházi alkalmazott van a Magyar Érdemrenddel kitüntettek között, plébánostól rendfőnökön át egyházmegyei intézőig. Akad azonban néhány igen érdekes díjazott is, aki másoknak is feltűnt: itt van például mindjárt a szélsőjobbos Kárpátia zenekar basszusgitárosa, Fricz Tamás politológus, a békemenet és a Civil Összefogás Fórum elszánt szervezője, Lázár Vilmos fogathajtó, CBA-tulajdonos és lelkes Fidesz-támogató, a Wass Albertet kiadó Kráter Műhely munkatársának, az ókorász Adamik Tamásnak a neje, Jászó Anna, Bagdy Emőke pszichológus, a Magyar Családtudományi Társaság alapítóinak egyike (alapítótársai Rónaszékiné Keresztes Mónika fideszes képviselő és Téglásy Imre, aki az Alfa Szövetség elnöke – a szövetség arról híres, hogy 1998-ban a helyi plébánossal szövetkezve egy 13 éves lányt jogi úton akartak nem kívánt terhessége kihordására kényszeríteni, amiért II. János Pál pápa kitüntette a közreműködő plébánost).
Még két érdekes érdemkeresztes díjazottunk van: Eőry Ajándok háziorvos, természetgyógyász, aki csít masszíroz és egy pentagrammal a születési dátumból kiokumulálja, kinek milyen szervei fognak a legnagyobb valószínűséggel megbetegedni. Mi több: a Máltai Szeretetszolgálatnak végez gyógyító tevékenységet. Végezetük ne feledkezzünk meg Bakay Kornélről, aki az MTA kutatójából lett a sosem akkreditált Badinyi-Jós Ferenc-féle Miskolci Bölcsész Egyesület „tanszékvezetője". Ezen kívül indult a MIÉP színeiben az országgyűlési választásokon és beszédet mondott Hegedűs Lóránt református püspök temetésén. Tudományosnak nem nevezhető nézeteit a Nyest így foglalja össze (tömörebben én sem tudnám): Amellett, hogy kétségbe vonja a darwini evolúciós elméletet is, az őskori barlangfestményeken magyar rovásírást vél felfedezni, a legrégibb írásrendszernek állítja a magyar rovásírást, és összekapcsolja a sumér írással, kétségbe vonja az ókori zsidó állam (Dávid és Salamon) létezését, a hunokat és szkítákat hozza rokonságba a magyarokkal, sőt, a kelta, etruszk, görög kultúrát is kimondva vagy sejtetve a magyarból eredezteti, továbbá Krisztust nem zsidónak, hanem párthusnak véli, miközben a középkori rabszolgakereskedelmet a zsidóknak tulajdonítja.
Ebben akár az ezoterikus paranoiát szélsőjobbos nézetekkel ötvöző Szaniszló Ferenc társának nevezhető, akit Balog Zoltán (saját magyarázata szerint nem ismervén Szaniszló munkásságát, amivel megintcsak szegénységi bizonyítványt állított ki magáról) Táncsics-díjjal tüntetett ki.

http://www.nol.hu/archivum/archiv-489919
http://index.hu/video/2013/03/14/szaniszlo/
http://hvg.hu/itthon/20130314_Tisztikereszt_Szaniszlo_kituntetett
http://nol.hu/belfold/fricz_tamas_es_a_tobbi_tiszti-_es_erdemkeresztes
http://www.nyest.hu/renhirek/kituntettek-bakay-kornelt

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr435139490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása