Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

The Maze (A labirintus) - az árukapcsolás, avagy az illuzionista térítés

2013. szeptember 25. - szekularisfigyelo

Nagyot csodálkozhat, aki a The Maze (A labirintus) címen Európában is hirdetett illuzionista-mentalista előadáson vesz részt. A főleg egyetemistáknak és középiskolásoknak Uri Geller-es menzabeli kanálhajlító akciók keretében is olcsón vesztegetett jegyek ugyanis egy olyan előadásra szólnak, amely mögött a „European Initiative”, azaz „Európai Kezdeményezés” áll, egy amerikai keresztény fundamentalista szervezet, amelynek bázisa Berlin és célja Európa megtérítése. Ennek érdekében térítők utaztatásán kívül mindenféle rendezvényeket szervezek olyanoknak, akik önként nem mennének el vallási összejövetelekre. Egy ilyen volt A labirintus nevű berlini rendezvény, amelynek első háromnegyed órája egy egészen jól megcsinált illuzionista műsor volt, amely hirtelen prédikációba csapott át, hogy végül felszólítsák a hallgatóságot, adják meg nevüket, e-mail címüket és telefonszámukat az ülések alatt található űrlapokon. - Persze van az ötletben némi ráció: akit érdekelnek a csodák, az hátha nagyobb valószínűséggel vevő a hitre is. 

Nem csak Berlinben térít a társaság, hanem Spanyolországban, Lengyelországban és Romániában is, helyi fundi csoportokkal együttműködve. Romániában a mélyszegénységben élő cigányokat is meg akarják menteni (mármint vallási értelemben).

Sikerrátájuk 1,1%-os, legalábbis az egyik berlini rendezvényük kapcsán azt állítják, négyezer embert szólítottak meg, és 45-öt sikerült „dicsőségesen megmenteni” („45 were gloriously saved”).

Honlapjuk minden bizonnyal ijesztőnek, illetve tettre sarkallónak szánt üzenete szerint a magukat ateistának és agnosztikusnak nevező európaiak száma 1990 és 2009 között 400%-kal nőtt.

http://www.diesseits.de/perspektiven/nachrichten/deutschland/1378677600/statt-magischer-show-evangelikale-mission via http://brightsblog.wordpress.com/2013/09/11/statt-magischer-show-evangelikale-mission/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr105527254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása