Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Tisztább vért Törökországnak, és evolúciómentes tudást

2013. szeptember 26. - szekularisfigyelo

Tisztább vért akar Ahmet Lütfi Akar, a török Vörös Félhold vezetője, aki szerint gáz, hogy az import vér donorjai esetleg disznót ettek – ehelyett törököknek török vérkészítményeket akarnak gyártani kormányzati segédlettel, mondván, a törökök 95%-a ma sem eszik sertéshúst (Özdemir Aktan, a török orvosszövetség vezetője nagyokat pislogott és azt nyilatkozta, tudományosan nem alátámasztható, hogy előnyösebb lenne a belföldi vér).
Sokan már régóta attól tartanak, hogy Törökország jelenlegi miniszterelnöke, Recep Tayyip Erdogan valójában vallási fundamentalista. Hogy a miniszterelnök valóban támogat vallási fundiknak kedves kezdeményezéseket, az nem csak a sertésmentes vérkészítmények támogatásából derül ki. Törökország tudományos és technológiai tanácsa, a TÜBITAK szerint az evolúció túlságosan „kontroverz” téma ahhoz, hogy egy evolúcióbiológiával foglalkozó hallgatóknak nyári workshopot támogasson, ahol a diákok a tudományterületükhöz kapcsolódó matematikai továbbképzést kaptak volna az amerikai Princeton Egyetem török professzorának a szervezésében. A TÜBITAK azzal védekezik, hogy támogattak ők már evolúciós témájú rendezvényt, ám az elutasító levél mégis arra hivatkozik, hogy az evolúcióval van bajuk. Korábban azért bírálták a TÜBITAK-ot, mert megakadályozza a vonatkozó szakirodalom megjelentetését, és Törökország internetszűrője az evolúciós témákkal foglalkozó honlapokhoz való hozzáférést akadályozza.

http://www.deutsch-tuerkische-nachrichten.de/2013/07/480603/tuebitak-stellt-sich-quer-kein-geld-fuer-evolutions-workshop/ via http://brightsblog.wordpress.com/2013/07/08/tubitak-kein-geld-fur-evolutions-workshop/

http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2013/07/our-nations-bodily-fluids/)

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr625527275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása