Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Két szín alatt, avagy a Vatikánnak semmi köze papjaihoz

2013. december 05. - szekularisfigyelo

Két szín alatt fut a Vatikán: hol vallásként, hol egyházként határozza meg magát, ahogy éppen előnyösebb. Amikor más országok ügyeibe óhajt beleszólni, egyházként teszi, hogy a vallásszabadságra hivatkozhasson anélkül, hogy ebből magára nézve kötelességek származzanak, amikor viszont nemzetközi szervezetekről van szó, államként lép fel.
Ezzel a stratégiával bújt most ki a Vatikán (aka Szentszék) az általa is elfogadott gyermekjogi egyezménnyel kapcsolatos kötelessége alól: be kellett volna számolnia, mit tesz saját hatásterületén a gyermekjogok védelméért. Kapott is egy tételes kérdőívet az ENSZ illetékes bizottságától a katolikus egyházon belüli gyermekbántalmazásokkal, pontosabban a gyermekek sérelmére bűncselekményeket elkövető egyházi személyekkel való bánásmód és a bűnismétlés megakadályozásával kapcsolatban, amelyre nemes egyszerűséggel azt válaszolták, semmi közük ehhez, mert a Vatikán független az egyháztól.
http://nol.hu/kulfold/a_vatikan_titkolja__amit_a_pedofilokrol_tud

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr265676156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása