Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Drága az iskola

2008. november 18. - szekularisfigyelo

Van, akinek az arcába kerül: így járt ugyanis egy afgán középiskolás lány, aki hiába viselt burqát (egy a teljes testet borító sűrű leplet, amelynek szövete csak a szem előtt valamivel ritkásabb), iskolába menet mégis megtámadták és savat öntöttek az arcába. A tálibok uralma alatt életével játszott, aki lányoknak oktatást szervezett; de Törökországban is voltak idők, amikor savval támadtak egyetemre járó nőkre (ez magyarázza a fejkendő körüli indulatokat is). A most megtámadott Samszia kórházi ágyáról azonban azt üzente, nem hagyja magát és visszamegy az iskolába.
http://www.leparisien.fr/international/l-agression-a-l-acide-ne-dissuade-pas-la-lyceenne-afghane-15-11-2008-310823.php

Ismét iskolába jár Nojud is, az a nyolcéves jemeni kislány, akinek sikerült néhány havi kényszerházasság után megszöknie és elérnie, hogy elválhasson. A Glamour magazin mások mellett őt is kitüntette "Az év nője" címmel. Nojud története egyébként példát mutatott egy hasonló sorsra jutott kilencéves lánynak, akinek szintén sikerült kiszabadulnia.
http://diestandard.at/?url=/?id=1226396464456

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr65776629
süti beállítások módosítása