Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Változik az élet Szaúd-Arábiában is

2008. november 18. - szekularisfigyelo

Az iszlám vahabita irányzatának előírásait alkalmazó Szaúd-Arábiában is küzdenek a nők önrendelkezési jogaikért, sőt, most az igazságügyminiszter tanácsadója javasolta, fogják perbe azt az apát, aki 11 és 14 éves lányait idős emberekhez adta feleségül. A nagyobbik lány férje 75 éves volt, és a menyasszonyért cserébe az apa is "friss húshoz" jutott: a két férfi ugyanis egymásnak adta feleségül lányukat. Az eset a lány anyjának a tiltakozása nyomán került nyilvánosság elé. Ugyanabban az országban bíróság foglalkozik annak a kilencéves kényszerfeleségnek az esetével, akit 50 éves férje nem akarja elengedni.
http://diestandard.at/?url=/?id=1226396464456

Mindeközben a szép Mohannad borzolja az arab félsziget kedélyeit. A Szaúd-Arábiában élő 28 milliós lakosságból naponta 3-4 millióan figyelik a szép Mohannad és az emancipált Núr házasságának fordulatait. Kapcsolatuk kölcsönös szereteten és tiszteleten alapul, nyíltan beszélnek egymással és készek engedményeket tenni egymásnak. Érzelmes mexikói és brazil sorozatokat ugyan eddig is nézett az arab közönség, de ezúttal nem valami egzotikus idegenekről van szó: a szíriai arab szinkronizálásban műholdon sugárzott sorozat Törökországban játszódik és muszlímokról szól, és a nézők (nemcsak nők, hanem számos férfi is) egyszerre azonosulnak a szereplőkkel és megbabonázva figyelik az övéktől idegen életformát. Sőt, próbálják megváltoztatni saját párkapcsolatukat is - miközben a vallás őrzői sorozatban teszik közzé tiltakozó-tiltó fatváikat.
http://www.monde-diplomatique.de/pm/2008/10/10.mondeText1.artikel,a0052.idx,21

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr90776681
süti beállítások módosítása