Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Halloweenügyek

2009. október 18. - szekularisfigyelo

Amint a napokban írtam, Észak-Írországban petíciót indítottak egy a Derry-i önkormányzat által halloween ürügyén szervezett, tűzijátékkal egybekötött utcabál ellen. 
Most 500 leicestershire-i háztartás talált a halloween veszedelmességéről tájékoztató szórólapot a postaládájában. A szórólapot, amelynek szövege egy helyi havilapban is megjelent, 9 plébánia nevében terjesztik, és arra hívja fel a figyelmet, hogy a halloween ürügyén édességért a szomszédokhoz becsengető gyerekek ezzel az ördög mellé állnak és pokolra kerülnek. 
Közben Derryben ellenpetíció indult, amelynek szervezői a Sátánisták Észak-ír Közössége nevében kiemelik, hogy a betiltásért küzdő petícióban hivatkozási alapnak vett "Isten szava" nem érvényesíthető jogi úton, az emberi jogok és ezen belül a világnézeti és vallásszabadság ellenben igen. 

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/6339173/Children-will-go-to-hell-if-they-celebrate-Halloween-says-church-leaflet.html
http://www.ipetitions.com/petition/satanic_rights/index.html
Mindkettő via: http://blog.newhumanist.org.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr801455674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása