Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szociális munka hátsó szándékkal

2009. november 17. - szekularisfigyelo

Épp a washingtoni katolikus tervekkel egyidőben erősítette meg a katolikus egyház, hogy az általuk végzett szociális munka valójában vallási célokat szolgál.
A katolikus jótékonysági szervezetek koordinálásáért felelő vatikáni Cor Unum Tanács 28. közgyűlése végén annak elnöke, Paul Joseph Cordes bíboros azt nyilatkozta, a katolikus szociális munka két irányelv mentén történik: A szociális munka végső célja nem a másik megsegítése, hanem a Krisztus melletti hittétel. A hittétel és a térítés azonban folyamatos képzést kíván, mert enélkül a fennáll az a kockázat, hogy a munkát kívülről, az egyháztól idegen elvek befolyásolják. Az egyház nem tagadhatja le, hogy alapja a hit.

(Az igazság kedvéért persze hozzá kell tenni, hogy a Vatikán hatalma sem végtelen: a helyi szervezetek gyakran elsősorban csak segíteni próbálnak, sokszor nem vallásos szakértőket is foglalkoztatnak, és munkájukat néha a "központ" álláspontja ellenében végzik.)

http://www.catholicnewsagency.com/new.php?n=17709

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr241529319

Trackbackek, pingbackek:

süti beállítások módosítása