Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Per- és vitakultúra Lengyelországban

2010. május 06. - szekularisfigyelo

Úgy tűnik, kezdenek rákapni a lengyelek a pereskedésre. Miután nemrég a Behemot nevű metál zenekar frontemberét, Adam “Nergal” Darski egy 2007-ben elkövetett vallásgyalázás miatt feljelentették (egy koncerten széttépett egy Bibliát, a bírósági tárgyaláson pedig egy szakértő úgy nyilatkozott, minden Biblia szakrális tárgy), most a Doda néven ismert Dorota Rabczewka énekesnő is hasonló a sorsra jutott, miután egy tavalyi interjúban közölte, szerinte kissé be volt borozva és betépve az, aki a Bibliát írta, amelyben baromi jó történetek szerepelnek, de nem érti, miért hiányoznak belőle a dinoszauruszok. Lengyelországban az ilyen típusú esetek miatt akkor indítanak eljárást, ha legalább két feljelentés érkezik. 
Akár két év börtönt is kaphatnak a zenészek.

http://freethinker.co.uk/2010/05/05/polish-pop-star-charged-for-suggesting-the-bible-was-written-by-drunks-and-stoners/
http://freethinker.co.uk/2010/03/10/polish-heavy-metal-band-frontman-to-be-tried-for-desecrating-a-bible/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr841977756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása