Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Focivébé titokban

2010. június 19. - szekularisfigyelo

Nehéz idők járnak Szomáliában, különösen, ami a focirajongókat illeti. Az iszlamista Al Sabab-csoport, amely ellenőrzése alatt tartja Szomália egy részét, nem csak a zenés rádiós műsorokat nézi ugyanis rossz szemmel (be is tiltották őket), hanem a tévét is. Ezen belül is a focivébé-nézést. Annyira, hogy járőröznek az utcákban, hátha kihallatszik valahonnan valami - szombaton két tévénézőt megöltek, amikor rátörtek egy házra, és másik házból pedig 10 embert vittek el, akik a Nigéria-Argentina meccset nézték. Egy magán tévétársaság az éj leple alatt átköltöztette adóját a kormányerők által ellenőrzött reptér területére. 
Az iszlamisták szóvivője úgy nyilatkozott, idő- és pénzpocsékolás őrült férfiak ugrándozását nézni, és semmi jó nem származik belőle. 
A szomáli lakosság azért nem hagyja magát: ha tehetik (van készülék és áram) titokban, hang nélkül nézik a meccseket, és nagyon népszerű az a kormány által ellenőrzött fővárosi kerületben található  mozi, ahol meccseket vetítenek. 

news.bbc.co.uk/2/hi/africa/10307512.stm 

via www.hpd.de

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr702092381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása