Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Körmös Lengyelországnak

2010. június 20. - szekularisfigyelo

Megrótta az Európai Emberi Jogok Bírósága a lengyel alkotmánybíróságot a vallásszabadság megsértése miatt, amihez az is hozzátartozik, hogy az ember ne nyilatkozzon felekezeti hovatartozásáról. A lelkiismereti és vallásszabadság a lengyel alkotmányban is rögzített alapjog, a lengyel közoktatás azonban megsérti ezt a jogot azzal, hogy a nem katolikus gyerekeknek nem biztosít alternatív etikaoktatást, emiatt ugyanis a tanuló nem tud jegyet szerezni, és az iskolai bizonyítványából így kiderül, hogy katolikus-e. Az alkotmánybíróság még csak nem is volt hajlandó foglalkozni a szülői beadvánnyal, ezért fordultak az Európa Tanács (amely nem keverendő össze az EU-val!) bíróságához. 
 

A Népszava cikke: www.nepszava.hu/articles/article.php

UPDATE: Kicsit részletesebben itt: lengyelorszagma.blog.hu/2010/06/25/x_216

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1002093613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása