Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Nem kérnek a lengyelek hittant

2010. szeptember 14. - szekularisfigyelo

A papíron 90%-ban katolikus lengyel lakosságban azért akadnak másként gondolkodók: egy új felmérés szerint, amelyet a lengyel rádió számára végeztek, a szülőknek csak a 46%-a szeretné, hogy gyermeke hittanra járjon. A megkérdezettek 15%-a inkább valamilyen alternatív megoldást szeretné (pl. etikaoktatást), míg a harmada a gyerekére bízná a döntést. Elvben minden iskolának biztosítania kell valamilyen alternatívát a hittan helyett, de a gyakorlatban ez nem valósul meg. Mivel a hittan szerepel a bizonyítványban és beleszámít az iskolai eredményekbe, a gyerekek ezért aztán inkább beülnek az órákra.  

www.secularism.org.uk/less-than-half-of-poles-want-rel.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr212288831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása