Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Más életét a lelkiismeretért

2010. október 20. - szekularisfigyelo

A múltkor írtam arról, hogy az Európa Tanács konzervatív többségű parlamenti bizottsága ellentétébe fordította át azt az indítványt, amely a 47 tagállamot arra szólította volna fel, hogy szabályozzák az egészségügyi dolgozók lelkiismereti okokra hivatkozó szolgáltatásmegtagadás módját annak érdekében, hogy a beteg az orvosok, ápolók lelkiismerete ellenére is időben hozzájusson a megfelelő kezeléshez. 
Most olvasom a Skepchic-en keresztül, hogy még 2004-ben egy lengyel nő orvosai lelkiismeretébe halt bele. A fiatal nő végbélpanaszokkal ment orvoshoz, de mivel akkor már négyhetes terhes volt, nem kezelték. A terhesség során súlyosbodó problémákkal 11 alkalommal utalták be különböző kórházakba, ám sehol nem kezelték érdemben. Bár az orvosok elmondták, hogy a magzat miatt aggódnak, egyikőjük sem közölte vele, hogy terhessége miatt nem kezeli. A 25 éves nő végül elvetélt, ekkor azonban már késő volt: néhány héttel rá ő is meghalt, szepszisben. 
Anyja a lengyel jogorvoslati lehetőségeket végigjárva most az Európa Tanács emberijogi bíróságán kötött ki. Azt szeretné elérni, hogy másnak ne kelljen így meghalnia. 

reproductiverights.org/en/press-room/abortion-opponents-undercut-council-of-europe-resolution-on-conscientious-objection
womensrights.change.org/blog/view/25-year-old_polish_woman_dies_due_to_conscience_clause

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr392379848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása