Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Lázadó szlovák katolikusok

2012. július 08. - szekularisfigyelo

Magyarázatot követelnek a szlovák katolikusok a nagyszombati (Trnava) püspök eltávolítása miatt, amit a Die Presse című lap úgy kommentál, hogy ilyen még nem volt abban az országban, amelyben még a kommunisták idején is többet ért a helyi pap szava, mint a párté. Először fordult elő az is, hogy a Vatikán visszavonjon egy szlovák püspöki megbízást, abban viszont nincs újdonság, hogy erre nem adnak magyarázatot.
Robert Bezákot három éve nevezték ki, és arról szerzett magának hírnevet és elismerést, hogy a múltat piszkálva megállapította, hogy elődjei közül többen is együttműködtek a kommunista titkosszolgálattal, miközben Jozef Tiso (Tisza József) katolikus pap, a hitleri Szlovákia vazallusállam hetvenezer zsidót a halálba küldő quisling vezérének emlékének áldoznak. Bezák szeretett a nép közelében mozogni és pl. zenei fesztiválokon fiatalokkal csevegni, mondván, Jézus is biztosan szívesen részt vett volna ilyen összejöveteleken. Lemondatott püspökként meg van neki tiltva, hogy szóba álljon a médiával és betegye a lábát hajdani egyházmegyéjébe.

http://diepresse.com/home/panorama/religion/1263041/Slowaken-rebellieren-gegen-Vatikan via http://brightsblog.wordpress.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr14636160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása