Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Takarítás katolikuséknál

2012. július 30. - szekularisfigyelo

Bár a katolikus egyháza mezei tagjai időnként azzal hozakodnak elő, hogy nem a formális tanításokhoz való ragaszkodás a lényeg, maga az egyházi vezetés nem így gondolja.

Mint írtuk, vizsgálódott a Vatikán az amerikai apácaszövetségnél, amelyet a liberális feminizmus bűnében talált. A napokban megjelent egy interjú a vizsgálatot a Vatikán megbízásából elvégző ohiói püspökkel, Leonard Blairrel, aki elmondta, dolgozni fognak az apácákkal a probléma megoldásán. Aki ebből valódi párbeszédet vél kihallani, azt az interjúban maga a püspök jobb belátásra téríti. Kifejti, hogy az egyház tanításai nem képezhetnek tárgyalási témát. A párbeszéd csak arról folyhat, a szövetség hogyan tudja az apácákat abban segíteni, hogy elfogadják az egyház tanításait és ezeket terjesszék. Az egyház igazságai objektív igazságok, amelyek forrása a kinyilatkoztatás, és amelyek autentikus értelmezője az egyház illetékes hivatala a szentlélek irányításával, és ezeket el kell fogadni a hit engedelmességével. Arról lehet párbeszédet folytatni, intellektuálisan hogyan lehet a hit igazságait befogadni, de az egyház igazsága megkérdőjelezhetetlen.
http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2012/07/it-will-be-dialogue-but-not-dialogue

A Vatikán megfosztotta az 1917-ben alapított Limai Pápai Katolikus Egyetemet a „pápai” és a „katolikus” jelzőtől többek között azzal az indoklással, hogy tevékenységeit az egyetem olyan elvek szerint végzi, amelyek nem egyeztethetők össze az egyház erkölcseivel és fegyelmével.
Az egyetem 2007 óta vitában áll a limai püspökkel olyan kérdésekben, ki nevezi ki a rektort, illetve ki rendelkezik az egyetem értékes ingatlanvagyona felett.
http://www.sueddeutsche.de/25538Q/737393/Vatikan-straft-Universitaet-in-Lima-ab.html via www.brightsblog.wordpress.com

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr284684599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása