Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Az első szabad bébi

2013. november 04. - szekularisfigyelo

Libanont sokszor tévesen „szekulárisnak” nevezik, pedig egymástól szigorúan elhatárolt, szinte kasztszerűen működő vallási lobbicsoportok között van felosztva a hatalom. Aki nem illeszkedik bele valamely vallási fiókba, az pozícióhoz nem jut, és egészen a közelmúltig sehogyan sem lehetett kimaradni a vallásosdiból. Egy muszlim származású párnak végül tavaly sikerült pap nélkül házasságot kötni és hivatalosan is felekezeten kívülinek lenni: kitöröltették felekezeti hovatartozásukat személyi igazolványukból. Nidal és Cholud Darwischának szeptember végén fiúk született, és az ő gyerekük az első, aki egyik felekezethez sem tartozik – majd ha felnő, eldöntheti, mit szeretne. Tényleg nagy dolog ez – a szülők házasságkötését az illetékes minisztériumoknak kellett megerősíteniük, és a gyerek születéséhez az államfő is gratulált a Twitteren keresztül.

http://religion.orf.at/stories/2611710/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr575612133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása