Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Egy kis kitekintés

2012. július 08. - szekularisfigyelo

Néhány adalékkal egészítsük ki a Ténytár amúgy alapos összefoglalóját a hit-/erkölcstan mint kötelező tantárgy bevezetéséről: Ahol kellő előkészítés és körültekintés nélkül bevezették a tantárgyat, ott lényegében az történt, hogy a katolikus hitoktató "etika" címén a saját, vallásalapú értékrendjét próbálja átadni a gyerekeknek (állami támogatással, amennyiben a tananyagok elkészítését sem etikaszakértő filozófusokkal, hanem hitoktatókkal készíttették).
De ami a legfontosabb: az etikát nem pótolja a hittan - a hittanos gyereknek is joga van átfogó etikai ismereteket szerezni és megtanulni, hogyan folytatunk párbeszédet etikai kérdésekről.

Olvassátok a Ténytár összefoglalóját: http://tenytar.blog.hu/2012/07/06/penzugyi_ismeretek_helyett_erkolcsi_neveles_de_megis_hogy
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr724635759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása