Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A nővéri "lelkiismeretet" is a páciens szívja meg

2009. január 20. - szekularisfigyelo

A helyszín ezúttal az USA. Egy asszony elment egy rendelőintézetbe, hogy a háromnegyed évvel korábban felhelyezett spirál madzagját vágják rövidebbre. Az eü.dolgozó pedig a beadvány szerint megrántotta a madzagot, minek következtében a spirál kijött (a nő pedig hirtelen fájdalmat érzett), majd miután azt mondta, biztosan nem volt jól felhelyezve az eszköz (amire amúgy semmi nem utalt), közölte, hogy tulajdonképpen jó, hogy így alakult, mert a spirál az abortusznak egy formája (egy Mirenát tépett ki, ami - ha ugyanaz, amit Európában ezen a néven forgalmaznak, a hormonális fogamzásgátlás egy formája!), és a beteg most áttérhet a hormonális fogamzásgátlásra (új spirált nem volt hajlandó felhelyezni). A felperes szerint az eü.dolgozó elmondta, a nővérszobában nevetnek rajta és azzal cukkolják, hogy szándékosan rántja ki a spirálokat, mert ellenzi ezt a módszert. A bírósági beadvány a következővel vádolja az eü.dolgozót: 1. a páciens engedélye nélkül végzett el egy beavatkozást, 2. megakadályozta a vádlót és férjét, hgoy éljenek azzal az alkotmányos jogukkal, hogy maguk válasszák meg a fogamzásgátlás módját. A dolgozó munkáltatóját pedig azzal vádolják, hogy felelős mindezért, mert nem felügyelte kellőképpen alkalmazottja munkáját. 
Mindez egy állami finanszírozású intézményben történt (a Presbyterian Health Services Rio Rancho Family Health Centerben, a New Mexicó-i Rio Ranchoban).

- Képzeld el, hogy vérátömlesztésre van szükséged és nem kapsz, mert a kórházat történetesen a Jehova Tanui üzemeltetik.

http://www.rhrealitycheck.org/blog/2009/01/17/ooopsshe-did-it-again-anticontraception-nurse-take-womens-wombs-her-own-hands
A bírósági beadvány szövege itt olvasható
via Pharyngula 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr68891652
süti beállítások módosítása