Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Harmincmillió egyházi levéltáraknak

2009. július 28. - szekularisfigyelo

Pontosabban először is 18,684 millió Ft. a bejegyzett nyilvános magánlevéltárak számára kiírt 20 millió forintos támogatásból, amelynek 93%-a egyházi intézménynek jutott az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak a pályázati eredményeket közzétevő honlapja szerint. Ehhez még hozzájön az a 12 millió Ft (a teljes pályázati összeg 10%-a), amelyet egyházi levéltárak nyertek a veszélyeztetett levéltári anyag megmentésére kiírt pályázaton. 
Ezen kívül most is számos más pályázaton indulhatnak egyházi intézmények is, pl. az "Egyelnő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz" című akadálymentesítésin (ezek szerint az egyházi szolgáltatásokat "közszolgáltatásnak" tekinti az állam), de pályázhatnak többekközött drogmegelőzési projektekre, vidékfejlesztésre, erdei iskola és óvoda infrastrukturális fejlesztésére és különböző turisztikai fejlesztésere is. Így valóban nem csoda, ha senki nem tudja megmondani, mennyiből gazdálkodnak a magyarországi egyházak. 

http://www.okm.gov.hu/main.php?folderID=1676&articleID=233115&ctag=articlelist&iid=1
http://www.okm.gov.hu/main.php?folderID=1676&articleID=233116&ctag=articlelist&iid=1
http://www.okm.gov.hu/main.php?folderID=2294&articleID=233101&ctag=articlelist&iid=1

Utóirat: A mostani miniszterről az hírlik, tisztába szeretné tenni az egyházfinanszírozást (tett is egy sikertelen kísérletet a vatikáni szerződés módosítására). 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr361272491
süti beállítások módosítása