Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A "gyűlöletbeszéd"-érsek Budapesten

2009. augusztus 21. - szekularisfigyelo

A tegnapi nemzeti ünnepre a katolikus egyház nevében Erdő Péter érsek Joachim Meisner kölni érseket tartotta megfelelőnek meghívni a bazilika előtti szentmisére, ahol szentbeszédet mondott. 
Otthon korántsem örvendhet egyöntetű tiszteletnek a 1989-ben kinevezett érsek (a hívők között sem), aki mintha kimondottan élvezné a konfliktusokat, és mások megsértésétől sem riad vissza. 2007-ben például minden nem Istennel foglalkozó művészetet "elfajzottnak" minősített, azt a szót használva ("entartete Kunst"), amellyel a harmincas években a náci párt bélyegzett minden neki nem tetsző műalkotást, hogy aztán létrehozóját is üldözze. Az abortuszt (beleértve a magzat életképtelensége miatt végzettet) holokausztnak nevezte, és egyben elátkozza a fogamzásgátlást is, a család (persze csak a "hagyományos") szerinte nem társadalmi képződmény, hanem Istentől akart egység, a katolikusokat pedig eltiltotta az ökumenikus szertartások keretében bemutatott áldozatban való részvételtől. Az a szülő, aki nem vallásosan neveli gyermekét, lelki rokkanttá teszi. Már 1991-ben is embermegvető kannibáloknak nevezte mindazokat, akik nem keresztények, és kijelentette, a valláshoz nem kötődő emberség kegyetlenség ("Menschlichkeit ohne Gottesglauben [ist]... Brutalität). Prédikációit Kölnben már "gyűlöletbeszédnek" is minősítették. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr841328386
süti beállítások módosítása