Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ellentmondásos Pakisztán

2009. augusztus 23. - szekularisfigyelo

Mélyrepülésen van a pakisztániak véleménye a tálibokról és az al-Kaidáról a Pew Research felmérése alapján. Miközben a pakisztániak zöme elfogadja a Sariában rögzítettekhez hasonló drákói büntetéseket és helyesli, hogy kézlevágással büntessék a lopást, halállal a hit elhagyását, a házasságon kívüli nemi életet pedig megkövezéssel, tavaly óta megduplázódott azok száma, akik rossz véleménnyel vannak a tálibokról (33%-ról 70%-ra) és az Al-Kaidáról (34-ről 61%-ra). A lakosság 69%-a fél attól, hogy a tálibok átveszik a hatalmat, így bár az USA-ról negatív véleménnyel vannak, sokan úgy gondolják, javítani kell a  két ország kapcsolatán, és nő azok aránya, akik fontosnak tartják a katonai együttműködést a terrorizmus ellen. A tálibok elutasítása az ország minden régiójára kiterjed (igaz, bizonyos régiókban nem tudták megfelelően elvégezni a felmérést), de némi szerepet játszik az iskolázottság. 
Egyetlen dologban tér el a lakosság erkölcsi felfogása a tálibokétól: a megkérdezettek 83%-a szerint a lányok oktatása éppoly fontos, mint a fiúké. 

http://pewresearch.org/pubs/1312/pakistani-public-opinion

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr791328371
süti beállítások módosítása